Image

Rikshem: Granskningstiden förlängs igen

Bolag Martin Krüger, revisor på KPMG, som har uppdraget att granska representation, resor och förekomsten av intressekonflikter i Rikshem har begärt utökad tidsfrist för att kunna slutföra sin granskning.
Publicerad den 8 Februari 2016

- Det är av praktiska skäl, säger Martin Krüger. För att kunna slutföra arbetet med den del som styrelsen vill ha fördjupad analys av, behöver ytterligare några intervjuer göras. Det innebär att intervjupersonernas kalendrar får avgöra när vi kan sätta punkt för arbetet.

- Eftersom vi vet att det finns ett stort externt intresse för resultatet är det naturligtvis inte optimalt att granskningen drar ut på tiden. Å andra sidan är det viktigaste att granskaren får den tid som behövs för att klargöra relevanta fakta och omständigheter runt resorna, representationen och förekomsten av intressekonflikter, säger Mats Mared, styrelseordförande i Rikshem.

Granskaren bedömer i nuläget att slutrapporten ska kunna överlämnas till styrelsen under innevarande vecka. Därefter kommer resultatet av granskningen att kommuniceras externt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige