Image

Rikshem emitterar sin första obligation på den norska kapitalmarknaden

Ekonomi/Finansiering Rikshem har gjort sin första obligationsemission i norska kronor. Total emissionsvolym är 700 miljoner norska kronor och löptiden är på fem år.
Publicerad den 23 Juni 2016
Jacob Bruzelius. Bild: Gustav Kaiser
Jacob Bruzelius.

Obligationen köptes av sex investerare och den kommer att noteras på Nasdaq OMX under Rikshems MTN-program.

– Det är av strategisk vikt för Rikshem att etablera sig på den norska kapitalmarknaden. Rikshems mål är att växa fastighetsportföljen till 50 miljarder kronor och därför är det viktigt att säkerställa en bred och tillförlitlig finansieringsbas, säger Jacob Bruzelius, finanschef Rikshem.

Total utestående obligationsvolym under Rikshems MTN-program som lanserades 2014 är nu cirka elva miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har länge varit och är ett stort intresse kring vår portfölj"

Bolag Nyfosa jobbar vidare för fullt trots att det är semester för många nu. Under gårdagen ingick de en avsiktsförklaring med fonder rådgivna av Blackstone om avyttring av en logistik­portfölj till ett värde om cirka 2,1 miljarder kronor. Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa, berättar för Fastighetssverige hur transaktionsmarknaden ser ut och vad för typ av förvärv de nu letar efter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY