Image
Riksbyggen bygger i Lärketorpet, Trollhättan.
Riksbyggen bygger i Lärketorpet, Trollhättan. Bild: Riksbyggen

Riksbyggen vinner markanvisning för 40 bostäder i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Riksbyggen har vunnit en markanvisning i Lärketorpet, Trollhättan. Markanvisningen gäller för byggande av cirka 40 bostäder. Lärketorpet är beläget i den nordvästra delen av Trollhättan.
Publicerad den 17 Oktober 2019

– Lärketorpet är ett område som vi arbetad med i 14 år så vi är extra glada över markanvisningen. Det blir en mycket bra fortsättning på Riksbyggens långsiktiga och framgångsrika bostadsbyggande i Tvåstad, Trollhättan och Vänersborg, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen Bostad Väst.
Riksbyggen bygger sedan tidigare cirka 200 bostäder på Korseberg i Trollhättan och planerar för 40 nya bostadsrätter i Brf Nysätra i Skoftebyn, Trollhättan. Riksbyggen genomför även ett hyresrättsprojekt tillsammans med OBOS Sverige i Hälltorps gård med sammanlagt 84 hyresrätter.

– Riksbyggen vill bidra till Trollhättans utveckling genom att tillföra hållbara och attraktiva bostäder. Lärketorpet är beläget naturskönt med fina vandringsområden och med närhet tillsjukhuset Näl och Överby köpcenter, säger Rasmus Edlund.

Markanvisningstävlingen gällde två byggrätter om cirka 40 bostäder varav Riksbyggen får välja en av dessa. I området planeras även byggande av villor, en förskola och ett LSS-boende.

Byggstart är planerad att tidigast ske under 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY