Image
Skissbild av den kommande byggnationen.
Skissbild av den kommande byggnationen. Bild: Liljewall arkitekter

Riksbyggen planerar för 60 nya bostäder i Hyllie

Bygg/Arkitektur Riksbyggen har tillsammans med Liljewall arkitekter vunnit en markanvisning i Hyllie, Malmö. Nu planerar Riksbyggen för sammanlagt 60 nya bostadsrätter i Hyllie med en preliminär byggstart början 2020.
Publicerad den 5 Februari 2019

– Riksbyggen har sedan tidigare tre färdigställda/pågående projekt i Hyllie. Vi är mycket glada över markanvisningen som gör det möjligt för oss att fortsätta Riksbyggens framgångsrika bostadsbyggande i Hyllie som är ett av Malmös bästa lägen, äger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Skåne Sydväst.

Markanvisningen är belägen i området "Söder om Klipporna" i Hyllien, fastigheten Löpöglan 1.
– För Riksbyggen är hållbarhetsfrågorna centrala i våra bostadsprojekt, såväl miljömässig som social. I det här projektet fokuserar vi bland annat på att skapa goda förutsättningar för den sociala sammanhållningen i området. Detta görs genom en arkitektonisk bearbetning av gränserna mellan det privata och det gemensamma, säger Anders Jeppsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige