Image

Riksbyggen omvandlar Beckomberga till lägenheter

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Riksbyggens nya bostadsrättsföreningar i Beckomberga är antagen och har vunnit laga kraft. Riksbyggen kommer att omvandla de äldre kulturhistoriskt värdefulla sjukhusbyggnaderna mitt i området till cirka 250 lägenheter.
Publicerad den 19 Mars 2013
Beckomberga. Bild: Riksbyggen.
Beckomberga.

Intill de befintliga byggnaderna kommer ett par nya byggnader med cirka 100 lägenheter och lokaler att uppföras, för att ge närservice och ett mer levande område. Det omfattande arbetet med information och dialog med boende i området är en sannolik förklaring till att inga överklaganden inkom.

- Det är fjärde gången under mina 22 år på Stadsbyggnadskontoret som en detaljplan antas helt utan överklaganden, säger Maria Pettersson, planarkitekt på Stockholm stad.

Riksbyggen har lagt stor vikt vid förankringsarbetet för att involvera grannarna i området. De har varit informerade under hela detaljplaneprocessen, deltagit i djupintervjuer och informationsträffar med frågor om allt ifrån helhetsplanen till trädinventeringar.

- Vi har också anordnat konserter och uppträdanden i samlingshuset i samarbete med frilansteatern och musikcentrum öst, event med tipspromenader, klättervägg och olika visningar som skapade en delaktighet och positiv anda runt projektet, säger Björn Ehrlund, projektledare på Riksbyggen.

Ytterligare en orsak till att ingen av grannarna överklagade kan vara att en strukturplan gjordes för hela området redan 2003, där det framgick vilka av de befintliga byggnaderna och parkerna som ska behållas och vilka områden som ska ge plats för ny bostadsbebyggelse och nya gårdar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige