Image

Riksbyggen ökar produktionen av bostäder

Bostäder Fyra av Riksbyggens storägare – Byggnads, Kommunal, Folksam och KF – har beslutat att investera 125 miljoner kronor i Riksbyggens verksamhet i form av köp av nya andelar. De nya medlen är ett led i att kraftigt öka produktionen av nya bostäder.
Publicerad den 17 Juni 2015

Motivet är en stark tilltro till Riksbyggens strategi och ambition att öka såväl markförvärv som byggande av nya bostadsrätter och hyresrättslägenheter.

I samband med att de centrala ägarna investerar medel för att expandera verksamheten, erbjuds även bostadsrättsföreningarna via intresseföreningar samt lokalföreningar möjlighet att investera i Riksbyggen genom köp av nya andelar.

- Vår ambition är att fördubbla vårt byggande. De centrala och lokala ägarna ger oss nu möjlighet att kraftigt öka produktionen av såväl bostadsrätter som hyreslägenheter, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige