Image

Riksbyggen och Folksam investerar mer i Tornet

Bolag Riksbyggen och Folksam investerar ytterligare 200 miljoner kronor var i Tornets Bostadsproduktion AB för att skapa fler hyresrätter.
Publicerad den 20 Januari 2014
Göran Wendel. Bild: Tornet
Göran Wendel.

Med det nya kapitalet och tidigare investeringar möjliggörs bostadsutvecklingsprojekt om totalt 3,2 miljarder kronor som kommer bidra till närmare 2 000 hyresrätter i tillväxtregionerna Stockholm, Mälardalen, Göteborg och Öresund.

Riksbyggen och Folksam har sedan 2010 tillsammans med Peab och Fabege ett gemensamt ägande i Tornets Bostadsproduktion AB i syfte att producera attraktiva och miljövänliga hyresrätter runt de större städerna. Sedan 2010 har Tornet färdigställt projekt i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Helsingborg.

- Med hjälp av de nya medlen från ägarna kan vi öka takten i hyresrättsbyggandet, säger Göran Wendel, vd för Tornet Bostadsproduktion AB.

- Det finns ett stort behov av mindre och kostnadseffektiva hyresrätter i Sveriges tillväxtområden. Tornet har ett mycket intressant koncept för att skapa dessa lägenheter utan att ge avkall på en god boendestandard, kommenterar Katarina Staaf, finans- och fastighetschef hos Riksbyggen.

- Vår ekonomiska styrka ger oss möjligheten att fördjupa vårt engagemang i Tornet Bostadsproduktion och investeringen kompletterar vår övriga portfölj på ett bra sätt. Att vi dessutom medverkar till byggandet av fler hyresrätter är positivt, säger Birgitta Stenmark, ansvarig för alternativa placeringar på Folksam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige