Image

Riksbyggen köper på Lindholmen

Bostäder Riksbyggen har köpt byggrätter för 250 lägenheter i Lindholmshamnen i Göteborg av Älvstranden Utveckling, avsedda för kooperativa hyresrätter för unga vuxna mellan 18 och 30 år.
Publicerad den 16 Februari 2017
Riksbyggen skapar lägenheter på Lindholmen. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen skapar lägenheter på Lindholmen.

Kooperativ hyresrätt kan beskrivas som en blandform mellan hyresrätt och bostadsrätt. Riksbyggen menar att det innebär ett stort inflytande över det egna boendet och gemensamt ansvar för fastigheten till en betydligt lägre insats än för en vanlig bostadsrätt.

– Enligt Vision Älvstaden ska vi arbeta för att skapa en stad för alla. Genom att möjliggöra den kooperativa hyresformen kan vi bidra till att skapa ett varierat utbud av bostäder med olika upplåtelseform och storlek. Lindholmshamnen blir på så sätt en testarena för en intressant och relativt oprövad boendeform, säger Mattias Jonsson (S), styrelseordförande i Älvstranden Utveckling.

– Riksbyggen vill driva på utvecklingen och pröva nya former som hjälper unga personer att hitta en bostad. Vi är mycket glada över att Älvstranden Utveckling har nappat på idén om att tillföra ungdomsbostäder i ett attraktivt läge och med ett nytt upplägg, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef på Riksbyggen i Göteborg.

De 250 lägenheterna kommer att variera i storlek från cirka 25 till 65 kvadratmeter och ha ett till tre rum och kök. Bygget av lägenheterna beräknas kunna starta 2019 och inflyttningen är planerad till 2021.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige