Image

Riksbyggen köper Östersundsbolag

Bolag Det Östersundsbaserade företaget Storsjö Förvaltning med ett 15-tal anställda överlåts till Riksbyggen från den 1 juni 2017. Försäljningen inkluderar 15 centralt belägna fastigheter i Östersund samt en lokal verksamhet inom fastighets och ekonomisk förvaltning. Sammantaget omfattar fastighetsbeståndet 215 lägenheter och en uthyrbar area om 17 859 kvadratmeter.
Publicerad den 16 Maj 2017
Riksbyggen köper Storsjö Förvaltning. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen köper Storsjö Förvaltning.

– Vi är mycket glada över att få förvärva det välskötta Storsjö Förvaltning samt Panthuset fastigheter. Riksbyggen ser många fördelar med att bli större i Östersund, en tillväxtort i Norrland, där vi som en långsiktig samhällsutvecklare vill satsa och bidra till den fortsatta utvecklingen av kommunen, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

Storsjö Förvaltning har en lång historia i branschen och är med sina kompetenta medarbetare, en viktig samarbetspartner och leverantör till fastighetsägare på orten.

– Affären är ett led i min nedtrappning efter mer än 30 år i fastighetsbranschen. För mig har det varit viktigt att finna en stabil och långsiktig aktör som på ett tryggt sätt kan ta hand om kunder och personal för framtiden. Riksbyggen uppfyller dessa kriterier, säger Olle Walltin, ägare och grundare av Storsjö Förvaltning.

I samband med tillträdesdagen den 1 juni 2017 tar Karin Eriksson, marknadsområdeschef för Riksbyggen, vid som vd för Storsjö Förvaltning. 

I december 2015 förvärvade Riksbyggen 380 hyreslägenheter i Östersund av Diös. Efter förvärvet av Panthuset fastigheter har Riksbyggen 595 hyresrätter i Östersund. Riksbyggen förvaltar cirka 4 500 bostadsrätter i Östersund med omnejd samt ett antal kommersiella och offentliga fastigheter.

Säljarens rådgivare vid ägarförändringen och transaktionen är Edlund & Partners, ett revisions- och rådgivningsbolag specialinriktade på ägarförändringar, kapitalfrågor och finansiella lösningar.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige