Image

Riksbyggen köper mark i Upplands-Bro

Transaktioner Riksbyggen och Inmec planerar för cirka 200 nya lägenheter vid Mälaren i centrala Kungsängen, nära pendeltågstationen och handel/service, i Upplands-Bro.
Publicerad den 12 April 2016

Riksbyggen köper mark av den lokala fastighetsaktören Inmec, som samtidigt behåller en del av projektet.

Tillsammans planerar de för 200 nya bostäder i blandade upplåtelseformer, både hyres- och bostadsrätter. Inmec kommer att uppföra hyresrätterna för egen förvaltning.
Ansökan om planändring för fastigheten har beviljats av Upplands-Bro kommun. Preliminärt beräknas detaljplanen vinna laga kraft under 2017. Det nya området kommer att utvecklas under namnet Svartviks Strand.

- Det är positivt att planprocessen kommit igång och att vi planerar för en förtätning i stationsnära läge - precis i linje med vår översiktsplan och koalitionens politiska plattform. Läget med närhet till service, kollektivtrafik och mixade boendeformer och en grön profil är attraktivt. Extra fint är kopplingen och den ökade tillgängligheten till Mälaren, säger Camilla Janson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Upplands-Bro.
Sedan tidigare har Riksbyggen cirka 700 byggrätter under planläggning i anslutning till pendeltågsstationen i Bro.

- Det innebär att Riksbyggen kommer att kunna byggstarta runt 900 nya bostäder på några års sikt i Upplands Bro kommun. Under 2015 mer än fördubblade Riksbyggen sin bostadsproduktion och vi fortsätter att tillgodose behovet av nya bostäder och hållbara boendemiljöer i Stockholmsregionen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef på Riksbyggen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige