Image

Riksbyggen köper förvaltningsbolag

BOLAG Riksbyggen har köpt förvaltningsbolaget FriBoStaden av företagets grundare Lars S Björndahl. Bolaget förvaltar mer än 4 300 lägenheter och drygt 70 kommersiella lokaler.
Publicerad den 2 April 2009

FriBoStaden tillhandahåller tjänster inom fastighetsförvaltning med samma inriktning som Riksbyggen; fastighetsekonomi, fastighetsteknik och fastighetsservice. Företaget har över 70 kunder och förvaltar framförallt bostadsrättsföreningar.

För Lars S Björndahl har det allt eftersom åren gått blivit aktuellt att planera för företagets utveckling, framtid och succession.

- Det är med trygghet och tillförsikt som jag idag överlåter mitt företag till Riksbyggen. Det finns ingen annan aktör som på ett bättre sätt kan tillvarata mina kunders och anställdas intressen, säger Lars S Björndahl.

Riksbyggen har målsättningen att förstärka sin marknadsandel inom bostadsrättsförvaltning. Förvärvet av Fribostaden är en del av den expansionsstrategin.

- Det finns stora synergieffekter som kommer kunderna tillgodo när FriBoStaden blir en del av Riksbyggen. Vi är glada att vi fick den här möjligheten, säger Riksbyggens chef för Affärsområde förvaltning Carl-Johan Hansson.

FriBoStaden kommer inom kort att infusioneras i Riksbyggen. Riksbyggen tar över personal bestående av åtta fastighetsskötare, fyra tjänstemän och tretton timanställda lokalvårdare samt ett antal säsongsanställda.

- Riksbyggen marknadsområde Uppland har den styrka och stabilitet som krävs för att ta sig an så många nya kunder. Jag är säker på att både kunder och personal kommer trivas med den kultur som finns i Riksbyggen, säger marknadsområdeschef Susanne Lindh.

Totalt förvaltar FriBostaden mer än 4 300 lägenheter och drygt 70 kommersiella lokaler, framförallt i Uppsala, men också i Stockholmsområdet och övriga Mälardalen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige