Image

Riksbyggen får stort uppdrag av SEB

FÖRVALTNING Riksbyggen får ett stort drifts- och skötseluppdrag av SEB Trygg Livs fastighetsportfölj. Man kommer jobba nära Aberdeen Property Investors, som i våras vann förvaltningsuppdraget.
Publicerad den 11 Augusti 2009

Fastighetsportföljen omfattar cirka 525 000 kvadratmeter, huvudsakligen kontor, men också en del bostäder, detaljhandel och andra typer av fastigheter. Beståndet ligger till stor del i Stockholm, men även i Göteborg, Malmö, Uppsala och Helsingborg.

Avtalet sträcker sig på tre år med start vid kommande årsskifte.

Riksbyggen har sedan drygt två år tillbaka ett nära samarbete med Aberdeen Property Investors.

Riksbyggen blir i uppdraget underentreprenör till Aberdeen och skall ansvara för fastigheternas tillsyn, skötsel samt drift.

- Uppdraget kommer att utföras i nära samarbete där Riksbyggen och Aberdeen kompletterar varandra väl, säger Annika Ekström, chef för Asset Management på Aberdeen Property Investors.

- Vi är mycket glada att vi får möjligheten att tillsammans med Aberdeen bidra till utveckling och skapande av mervärden för Gamla SEB Trygg Liv, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggen affärsområde förvaltning.

Uppdragsansvarig hos Riksbyggen är Ola Gräsberg, chef för marknadsområde Stockholm kommersiella.

- Vi kommer att behöva 15-20 personer för det här uppdraget, varav flertalet kommer att rekryteras, säger Ola Gräsberg till Fastighetssverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige