Image

Riksbyggen bygger 200 bostäder i Flemingsberg

Bygg/Arkitektur Riksbyggen bygger 200 bostäder i Flemingsberg. Bland annat skapas ett högt torghus.
Publicerad den 10 Februari 2015
Riksbyggen utvecklar Hälsovägen i Flemingsberg med bland annat ett högt torghus. Bild: Riksbyggen
Riksbyggen utvecklar Hälsovägen i Flemingsberg med bland annat ett högt torghus.

Riksbyggen har vunnit en markanvisningstävling i Flemingsberg, Huddinge kommun, där företaget får utveckla Hälsovägen. Totalt bygger företaget över 200 nya bostäder, med allt ifrån mindre 1-2-rumslägenheter för yngre och anpassade boenden för äldre, till generöst tilltagna familjebostäder.

– Vi vill utveckla Flemingsberg med skräddarsydda lösningar?för unga vuxna, seniorer och människor i livet däremellan. Samtidigt vet vi att livet är föränderligt och bygger därför in flexibla lösningar, i och mellan husen. Med det som utgångspunkt planerar vi en bebyggelse av varierad karaktär som bjuder på en mångfald av högt och lågt och på så sätt skapar en levande blandstad, säger Dennis Söderlund på Riksbyggen.

Bostadsbyggandet är en del i en stor stadsutbyggnadssatsning som även omfattar kommersiella lokaler. Det ska bidra till en mer levande stadsdel och omvandla Hälsovägen till en vacker boulevard som länkar ihop högskolan och sjukhusområdet med den befintliga bebyggelsen.

– Den här satsningen tillsammans med andra satsningar som till exempel nya student- och ungdomsbostäder visar vilken stark utveckling Flemingsberg befinner sig i, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Riksbyggen planerar för ett högt torghus med flexibla små bostäder för unga förstagångsköpare, bredvid ett mer klassiskt kvartersboende med balkonger och uteplatser? – ett aktivt seniorboende med ett tjänsteutbud som underlättar vardagen. I kvarteret intill blir boendet mer anpassat för varierade familjekonstellationer, stora och små familjer, med en lekvänlig gård och förskola mot parken.

I Flemingsberg kommer hållbarhetstänkandet att märkas genom bland annat smidiga och låsbara cykelparkeringar, laddningsstationer för elfordon i den gemensamma källaren, uppställningsplatser för poolbilar samt möjliggörande för samordning av transporter/leveranser så att inte varje familj behöver ta bilen till stormarknaden. Vidare kommer regnvatten kunna magasineras och användas till bevattning av ”vertikala trädgårdar” mot boulevarden, gårdarnas odlingar och perennrabatter.

– När man köper en bostad från Riksbyggen, oavsett om det är i Flemingsberg eller någon annanstans, kan man vara säker på att miljön kommer i första rummet. Vi skapar rum för hela livet, på ett sätt som inte förstör miljöns naturliga kretslopp, säger Joanna Berg på Riksbyggen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige