Image

Riksbyggen anställer bostadspolitisk expert

Karriär Riksbyggen har anställt Lotta Jaensson som bostadspolitisk expert och medieansvarig. Hon har tidigare jobbat på bland annat Skanska och Peab.
Publicerad den 4 April 2013
Lotta Jaensson. Bild: Riksbyggen.
Lotta Jaensson.

Lotta Jaensson har tio års erfarenhet av både bostadspolitiska frågor och byggbranschen. Hon har varit projektledare i nätverket jagvillhabostad.nu där hon fick möjlighet att påverka bostadsdebatten i frågan om bostadsbrist för unga. Arbetet blev uppmärksammat och hon blev 2005 erbjuden en roll som nationell bostadssamordnare och särskild utredare av dåvarande samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin.

Efter regeringsskiftet fortsatte Lotta Jaensson sin karriär på Skanska där hon arbetade med upprustningsåtgärder för miljonprogrammet och sedan på Peab där hon arbetade med kommunikationsfrågor.

- Det som känns roligast med att arbeta i Riksbyggen är att jag får använda mig av mina tidigare erfarenheter till att driva frågor som är viktiga för Riksbyggen och som engagerar mig, exempelvis bostadsbristen, en hållbar samhällsutveckling och upprustningen av miljonprogrammet. Dessutom är det spännande att vara en del av kooperationen i stort och få samarbeta med andra organisationer i internationella frågor, säger Lotta Jaensson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige