Image
Revelop utvecklar Hisinge Hus vid Backaplan i Göteborg.
Revelop utvecklar Hisinge Hus vid Backaplan i Göteborg. Bild: Revelop

Revelop utvecklar vid Backaplan i Göteborg

Bygg/Arkitektur Revelop planerar för en utveckling av den klassiska samhällsfastigheten Hisinge Hus vid Backaplan på Hisingen i Göteborg. I planförslaget, som ligger ute på samråd, finns en påbyggnad av tre våningar på den befintliga byggnaden på totalt cirka 2 600 kvadratmeter bruttoarea.
Publicerad den 30 Augusti 2021

Revelop förvärvade fastigheten vid Backaplan, känd som Hisinge Hus, i början av året. Hisinge Hus ligger i ett område som genomgår en omfattande stadsutveckling med fokus på bostadsbyggande och infrastruktur. I och med öppnandet av nya Hisingsbron i början av maj har området knutits ihop med Göteborgs centrala kärna.

Fastigheten består idag av ett fyravåningshus med vård, handel och kontor samt cirka 55 parkeringsplatser. Revelops plan är att på ett hållbart sätt modernisera, bygga ut och stärka fastighetens roll som viktig samhällsfastighet i området.

– Hisinge Hus läge blir än mer centralt i takt med att staden på båda sidor älven växer ihop i och med den nya broförbindelsen. Vi har valt att behålla
Hisinge Hus karaktär och bygger ut och moderniserar i enlighet med vår filosofi om att förädla befintliga fastigheter, istället för att riva och bygga nytt, säger Klas Modin, chef Fastighetsutveckling på Revelop.

Förslaget till ändringen av detaljplanen syftar till att möjliggöra en påbyggnad av tre våningar på befintlig byggnad om totalt cirka 2 600 kvadratmeter. En utökning av ytan är en viktig komponent för Revelops utveckling av fastigheten för att kunna erbjuda lokaler för vård, handel och kontor.

Revelop kommer även att lokalisera sitt eget Göteborgskontor till Hisinge Hus. En etablering som är en direkt följd av att Revelop nu är en betydande fastighetsägare i Göteborgsområdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kungsleden fyller på med bostäder på Finnslätten

Bygg/Arkitektur Vill tillföra närmare 400 bostäder inom det stora utvecklingsområdet för att stödja behov från framtida verksamheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY