Image
Thomas Sipos och Anders Sylvén.
Thomas Sipos och Anders Sylvén. Bild: Revelop

Revelop köper för 850 miljoner

Transaktioner Fastighetsbolaget Revelop, som nyligen tog in 2,1 miljarder kronor i sin femte fond, har förvärvat sammanlagt 17 kommersiella fastigheter i framför allt Göteborg och Skåne med totalt 85 000 kvadratmeter lokalyta för totalt 850 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Maj 2021
Annons
Image

Fastigheterna, som förvärvas i åtta olika separata affärer, ligger framför allt i Göteborg och Skåne vilket skapar ett betydande avtryck i marknaden. Fastigheterna är cirka 50 procent industrifastigheter, 30 procent blandfastigheter och 20 procent kontor. Samtliga finns på delmarknader med stort förändringstryck och har relativt stora vakanser och outnyttjade byggrätter.
– I linje med vår långsiktiga strategi ger de förvärvade fastigheterna oss möjlighet att förädla och utveckla på ett miljömedvetet sätt och därmed bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi ska investera väsentligt och ta fastigheterna "från bruna till gröna", säger Revelops vd Thomas Sipos.

I utvecklingen av de förvärvade fastigheterna kommer Revelop även att verka för detaljplaneändringar för att skapa förutsättning för utveckling av prisvärda bostäder som en del i hållbarhetsarbetet. Ett annat initiativ är att öppna nya så kallade C/O-anläggningar – det vill säga flexibla kontor och co-working – i de fastigheter där det lämpar sig.
– Vi driver för närvarande fem anläggningar enligt C/O-konceptet i Storstockholm. I och med förvärven kommer vi att öppna två nya C/O-anläggningar – en i Göteborg och en i Helsingborg, säger Thomas Sipos.

Förvärven innebär att Revelop har blivit en betydande fastighetsägare i Göteborg med över 60 000 kvadratmeter lokalyta.

Revelop meddelade tidigare i maj att bolaget säkrat nytt kapital till sin femte investeringsfond på drygt 2,1 miljarder kronor – den största fonden specifikt riktad mot investeringar i svenska fastigheter på sju år. Efter förvärven av de aktuella fastigheterna har Revelop en förvärvskapacitet på ytterligare minst 4 miljarder kronor.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige