Image
Mikael Hasselberg, partner på Grandab.
Mikael Hasselberg, partner på Grandab. Bild: Grandab

Revcap och Grandab bildar nytt bolag – köper industrifastigheter

Bolag Revcap och Grandab har sedan tidigare bolaget Grandab Fastigheter. Parterna tar nu nästa steg och bildar Grandab Fastigheter II. Grandab Fastigheter II skall förvärva, utveckla och förvalta logistik, lager och lätt industri i och kring Göteborg och kompletterar därmed Grandab Fastigheter som har fokus på bostadsutveckling, kontorsfastigheter och handel.
Publicerad den 2 Februari 2021

Grandab Fastigheter II har förvärvat fem industrifastigheter i Göteborg och Stenungsund av Midroc Contracting. Fastigheterna i Gamlestaden, Kvillebäcken och Stenungsund är samtliga fullt uthyrda via triple-net avtal till hyresgäster inom Midroc-koncernen och Tooltec. Fastigheterna i Kärra och Torslanda är utvecklingsfastigheter på attraktiva industrilägen. Affären har skett som bolagstransaktion och fastigheterna har tillträtts den 1 februari.
– Vi förvärvar en portfölj med starka hyresgäster och fastigheter med stor utvecklingspotential. Kombinationen av kassaflöde och utveckling har varit det som vi attraherades av när vi gick in i processen, säger Mikael Hasselberg, ordförande i Grandab Fastigheter II AB.
– Affären realiserar outnyttjade tillgångar inom Midroc Contracting och tillåter våra dotterbolag att fokusera på affärsverksamheten. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Grandab, säger Bengt Häger, transaktionsansvarig på Midroc.

Köparens rådgivare i affären har varit Advokatfirman Allié och säljarens rådgivare Croisette.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Allié på Branschguiden

-En allierad rådgivare

Allié är en advokatbyrå med specialisering på fastighetsrelaterad juridik – allt från förvärv, exploatering, entreprenad, hyra och arrende till överlåtelse. Vi levererar juridisk och kommersiell spetskompetens i en strävan att tillgodose fastighetsbranschens behov av en modern juridisk rådgivare.

Allié består av advokater med ett genuint intresse för fastigheter, juridik och problemlösning. Vår bakgrund av arbete med fastighetsrelaterade frågor vid större advokatbyråer, fastighetsbolag och domstol gör att vi gemensamt kan erbjuda spetskompete...

Läs mer om Advokatfirman Allié på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige