Image

Rekordsnabb nyuthyrning efter konkurs

Uthyrning 1 december skulle Sateba ha flyttat in i NLP:s nybyggda 10 000 kvadratmeter stora logistikanläggning i Västerås. Men Sateba försatte sig själva i konkurs den sista oktober. I går tecknade NLP ett nytt avtal. M4-Gruppen flyttar in – samtidigt som Sateba skulle ha gjort det. - Vi är väldigt nöjda, konstaterar Peter Strand, vd för NLP.
Publicerad den 23 November 2011

Northern Logistic Property tecknade i januari kontrakt med Sateba om 10 100 kvadratmeter i en anläggning bolaget skulle uppföra till bolaget i Västerås.

Det blev en chock för NLP när konkursen för Sateba var ett faktum.

- Vi förutsåg inte det alls. Sateba var en kund med synnerligen hög rating. Det var svårt för en utomstående att förstå hur det låg till, säger Peter Strand till Fastighetssverige.

- Vi fick genast gå ut på marknaden och söka nya kunder. Det blev ju allmänt känt att Sateba hade gått i konkurs. Vi hade ett par intressenter och M4-Gruppen hade haft önskemål om att eventuellt bygga i det här området. I går tecknade vi kontrakt med dem.

Hyresintäkten blir nu 7,3 miljoner kronor per år, jämfört med 7,5 miljoner kronor per år, som Sateba-kontraktet låg på.

- M4-kontraktet är lite längre, elva år jämfört med tio år för Sateba.

Hur förklarar du att ni lyckades så bra med det här?


- Vi har byggt en väldigt flexibel anläggning, mycket öppen yta, inte så mycket kontor, takhöjd på tio meter och 18 portar. Det är tråkigt att hyresgästen vi byggde till gick i konkurs, men vi är väldigt nöjda med att ha kunnat lösa det på det här sättet.

Logistikbyggnaden ligger i Hacksta industriområde. 9 600 kvadratmeter är logistikyta och 500 kvadratmeter är kontor.

NLP är noterat på Oslobörsen. Bolaget äger 20 fastigheter, 19 i Sverige och en i Danmark. Den sammanlagda uthyrningsbara arean uppgår till drygt 700 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige