Image

Rekordmånga prissänkta bostäder i år

Sverige Statistik från bostadssajten Booli visar att andelen prissänkta bostadsannonser är den högsta sedan Booli började mäta 2008 i flera län. I nästan alla län har andelen prissänkta annonser, oavsett objektstyp, varit högre hittills i år än 2017.
Publicerad den 5 December 2018
Graf över andelen prissänkta objekt i landet (%) 2016 tills nu. Bild: Booli Pro
Graf över andelen prissänkta objekt i landet (%) 2016 tills nu.

Nya siffror från Booli visar hur stor andel av objekten som varit till salu hittills i år som blivit prissänkta jämfört med tidigare år. Siffrorna är uppdelade per objektstyp och län - i flera län är andelen prissänkta den högsta sedan Booli började mäta 2008.
– Ett genomgående tema för året hittills har varit att säljare förväntat sig mer än vad köpare varit beredda att betala. Många vill gärna köpa billigt men sälja dyrt, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

Uppsala län har med sina 17,2 procent prissänkta nyproduktionsannonser i år den för länet högsta siffran sedan Booli började mäta för tio år sedan.
– Uppsalamarknaden har haft ett väldigt högt utbud av nyproducerade lägenheter under året, att andelen prissänkta lägenheter är rekordhög i just Uppsala län kan förklaras genom att utbud och efterfrågan inte matchat, säger Matilda Adelborg.

I nästan alla län har andelen prissänkta objekt, oavsett objektstyp, hittills i år varit högre jämfört med 2017. Bara i två län har andelen prissänkt nyproduktion varit lägre i år än förra året- men skillnaden är marginell. I Stockholms län har andelen prissänkta villor (15,2 procent) hittills i år varit den för länet högsta uppmätta nivån sedan 2008.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige