Image

Rekordmånga bygglovsansökningar i Västerås

Bygg/Arkitektur Hittills i år har det kommit in 906 ansökningar om bygglov i Västerås.
Publicerad den 16 Juni 2016

Antalet ansökningar har ökat stadigt de senaste åren. Hittills i år, fram till vecka 21, har det kommit in 906 ansökningar om bygglov. Det är ungefär 150 fler än under samma period förra året. Ansökningarna gäller både stora och små projekt.

– Det är mycket positivt och det signalerar att det finns en framåtrörelse i Västerås och att det byggs mycket. Staden växer, fler vill bo här och det finns ett stort behov av nya bostäder, säger bygglovschef Vesna Kranjec.

Det höga trycket gör att man satsar på nyrekrytering på bygglovsavdelningen.

– Vi håller just nu på att rekrytera fler medarbetare för att hitta balans. Vi fokuserar på handläggning av lovärenden och det kan ta lite längre tid att komma i kontakt med oss, säger Vesna Kranjec.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige