Image

Rekordmånga bostäder klubbade i Täby 

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige i Täby har fattat beslut om att 2 240 bostäder i Täby park ska byggas de närmaste åren. Detaljplaner för fler än 4 000 bostäder har därmed klubbats under året. 
Publicerad den 20 December 2017

– Nu är det rekordmånga som vill bo och arbeta i Täby. Därför är det viktigt att vägar och kollektivtrafik också utvecklas, säger Leif Gripestam, (M) kommunstyrelsens ordförande. 

Täby kommun befinner sig i en expansiv utbyggnadsfas. De närmaste tjugo åren ska 16 200 bostäder byggas i Täby och bara under 2017 har detaljplaner för en fjärdedel av bostäderna beslutats i kommunfullmäktige. 

Genom den så kallade Sverigeförhandlingen har kommunen ingått ett avtal om att bygga 16 200 bostäder. De byggs framför allt i utvecklingsområdena Täby park, Roslags-Näsby och Arninge-Ullna och centrala delarna i Täby i övrigt. I gengäld ska kollektivtrafiken byggas ut. För Täbys invånare handlar det om att Roslagsbanan dras till City via Odenplan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige