Image
Johanna Frelin.
Johanna Frelin. Bild: Evelina Carborn

Rekord i december för Riksbyggen

Bolag Riksbyggen sålde 122 bostäder i december, en ökning med 38 procent jämfört med samma period förra året.
Publicerad den 13 Januari 2021

Riksbyggen sålde 122 bostäder i december, en ökning med 38 procent jämfört med samma period förra året. Mölndal, Kalmar, Uppsala och Vänersborg är några av de orter där försäljningen gått bäst.

– Det är ett urstarkt avslut på ett år som minst sagt varit en berg- och dalbana på grund av coronapandemin. Men vi har hela vägen varit fast beslutna om att lägga i en högre växel både när det gäller att öka bostadsförsäljningen och hela Riksbyggens bostadsproduktion, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen, enligt ett pressmeddelande.

Sett till hela 2020 sålde Riksbyggen totalt 943 bostäder, det är en bostad mer än under 2019.

– Vem kunde tro i april eller maj att vi skulle nå samma nivå som för 2019, som var ett starkt år för Riksbyggen. Det är fantastiskt att vi kunnat sälja nästan tusen bostäder i år med tanke på att tre månader i princip gick bort under första halvåret, säger Tobias Dysenius, försäljningschef på Riksbyggen.

– Behovet av nya bostäder är stort runt om i landet, inte bara i storstäderna, säger Tobias Dysenius.

Riksbyggens målsättning är att öka nyproduktionen till en nivå om cirka 5 000 bostäder i pågående produktion, både hyres- och bostadsrätter samt kooperativa hyresrätter för äldre.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Caroline Temse utveckla Areim

Bolag Areim fortsätter utveckla bolaget och hämtar in Caroline Temse som ny Head of Financing. För Fastighetssverige berättar hon vad som lockade med att ta steget till Areim och ägarsidan fullt ut samt om vilka nya perspektiv hon tar med sig till bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY