Image
Ursvik Entré.
Ursvik Entré. Bild: Ursvik Entré

Region Stockholm hyr i Ursvik entré

Uthyrning Region Stockholm har undertecknat ett hyresavtal avseende en yta om cirka 2 500 kvadratmeter i Ursvik entré. Ytan kommer att nyttjas av Ambulanssjukvården i Storstockholm AB (AISAB).
Publicerad den 30 Januari 2019

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Nordisk Renting i uthyrningen till AISAB. Uthyrningen till AISAB är det första hyresavtalet någonsin som tecknas i fastigheten Ursvik entré, även känd som "Bankhus 90", med en annan hyresgäst än SEB.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och regionplanering men bidrar även till kultur och folkbildning i länet. AISAB är helägt av Region Stockholm och deras mål är att vara ledande inom prehospital akutsjukvård.

Fastigheten Ursvik entré har en total yta om cirka 60 000 kvadratmeter. Nordisk Renting har i och med SEB:s flytt från stora delar av fastigheten öppnat upp för nya hyresgäster i ett modernt koncept med utökat serviceutbud. I och med det nya avtalet mellan Nordisk Renting och Region Stockholm är 10 500 kvadratmeter i dag uthyrda till SEB och AISAB med långa hyresavtal.

– Att Region Stockholm väljer att förlägga sin nya ambulanscentral i Ursvik entré är ett bevis på att fastigheten ligger strategiskt för att snabbt kunna nå hela norr- och västerort genom den direkta närheten till stora trafikleder. Det vittnar också om att byggnaden väl går att anpassa för en mängd olika verksamheter, säger Johan Zachrisson, Head of Agency Leasing på Cushman & Wakefield.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige