Image

Regio säljer i Örebro

Transaktioner Regio har tecknat avtal och sålt fastigheten Kardanen 14 i Boglundsängen, norr om centrala Örebro. Fastigheten förvärvas av Mio som ska bygga en ny butik på handelsplatsen. Den nya butiken planeras stå färdig under tredje kvartalet 2020.
Publicerad den 31 Augusti 2019

Hösten 2017 förvärvade Regio en stor del av handels- och utvecklingsområdet Boglundsängen i Örebro. Sedan dess har bolaget, tillsammans med P&E Fastighetspartner, drivit en större utbyggnation av handelsområdet med inriktning på handel, restauranger och service.

Mio avser att börja byggnation under hösten 2019 och invigningen av den nya butiken är planerad redan till hösten 2020. Det innebär att inrednings- och möbelbutiken kommer att lämna sin tidigare lokal i Örebro på Hagagatan för att själva bygga och flytta till den nya butiken i Boglundsängen. De nya lokalerna kommer att rymma 4 000 kvadratmeter butiksyta.

Jan-Christer Nilsson, P&E Fastighetspartner, säger:
– Med sitt starka läge i anslutning till E18/E20 erbjuder Boglundsängen Örebroborna en nära och växande handelsplats. Att Mio, en av landets ledande aktörer inom inredning, väljer att flytta hit bekräftar att starka varumärken ser områdets nuvarande attraktivitet samt potential att fortsätta växa. Vi och Regio välkomnar Mio till Boglundsängen och ser fram emot att berätta om fler spännande nyheter under året.

Jan Lanner, butikschef Mio, säger:
– Örebro är ett lönsamt marknadsområde för oss och vi ser potential att öka vår attraktivitet ännu mer med en helt ny, modern butik. Vår ambition är att vi ska bli Örebros destination för möbler och inredning, och med den här satsningen skapar vi förutsättningar för det.

Björn Lindblad, VD Mio, säger:
– Det är oerhört glädjande att se en stark investeringsvilja hos våra entreprenörer. Kombinationen av en ehandel som växer oerhört snabbt och en ny modern butik är tillsammans viktiga framgångsfaktorer för att nå visionen att bli Örebros (och Sveriges) destination för möbler och inredning.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige