Image

Regio och Kungsleden utvecklar i nya Veddesta

Bygg/Arkitektur Järfälla kommun har skrivit överenskommelser med Regio och Kungsleden om att utveckla och bygga flera kvarter med bostäder, verksamheter och förskola i nya Veddesta.
Publicerad den 8 November 2017
Regiö och Kungsleden har fått uppdraget att utveckla i nya Veddesta. Bild: Järfälla kommun och Tovatt Architects and Planners
Regiö och Kungsleden har fått uppdraget att utveckla i nya Veddesta.

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av framtidens Veddesta. Avtalet med Regio och Kungsleden innebär att vi möjliggör för en blandstad med bostäder, verksamhetslokaler samt förskola i ett attraktivt och kollektivtrafiknära läge, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

I överenskommelserna fastslås att Regio och Kungsleden finansierar utbyggnad av kommunala anläggningar inom planområdet, att de bidrar till kommunens finansiering av tunnelbanan till Barkarby samt att bebyggelsen ska bidra till att utveckla Veddesta till en sluten kvartersstruktur med tydliga stadskvaliteter. Järfälla kommun tar nu fram förslag till detaljplan för området, Veddesta IV, i samarbete med Regio och Kungsleden.

Överenskommelsen med Regio avser utveckling av fastigheten Veddesta 2:76 och överenskommelsen med Kungsleden avser fastigheterna Veddesta 2:65 och Veddesta 2:73. Regio och Kungsleden tecknade i september ett samarbetsavtal om samordnad planering och exploatering av parternas respektive fastigheter.

Beslutet om principöverenskommelser med Regio och Kungsleden avseende utveckling av fastigheterna Veddesta 2:65, 2:73, 2:76 samt uppdrag att upprätta förslag till detaljplan för Veddesta IV togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 6 november.

Järfälla kommun har i avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby åtagit sig att uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I och detaljplanering inom detaljplan för Barkarbystaden II och III samt detaljplanearbete för Barkarbystaden IV, Veddesta I och Veddesta II.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige