Image
Eric Bergström.
Eric Bergström. Bild: Brunswick Real Estate

Regio köper i Uppsala

Transaktioner Regio har förvärvat en portfölj med fyra fastigheter i stadsdelen Fyrislund i Uppsala.
Publicerad den 28 April 2020

Regio har ingått aktieöverlåtelseavtal avseende fyra fastigheter med kontors- och verksamhetslokaler i Uppsala. Total uthyrningsbar area uppgår till cirka 11 500 kvadratmeter, med möjlighet att utveckla ytterligare byggrätter inom fastigheterna.

Portföljen har förvärvats genom två separata affärer. Fastigheten Gnista 6:3 förvärvades av Mellansvenska Logistiktransporter AB ("MLT") och tillträddes i mitten av april i år. Fastigheten är under utvecklande till nytt huvudkontor för MLT.

Säljare till övriga fastigheter i portföljen är det Uppsalabaserade fastighetsutvecklings- och förvaltningsbolaget Reimnor. Fastigheten Danmarks-Säby 12:3 tillträddes av Regio i mitten av mars. Danmarks-Kumla 14:3 och Gnista 6:1, som båda är under uppförande, tillträds senare under 2020 efter färdigställande.

I samband med förvärven har Regio startat ett samarbete med Reimnor som lokal förvaltningspartner enligt Regios LAMP-modell. Reimnor, som blir delägare i portföljen, kommer att förvalta och vidareutveckla portföljen framåt.
– Från Regios sida är vi glada över att utöka vårt fastighetsbestånd i Uppsala och samtidigt hälsa Reimnor välkommen som ny lokal förvaltningspartner. Vi letar kontinuerligt efter ytterligare investeringsmöjligheter inom våra utvalda marknader och avsikten är att fortsätta växa den nu förvärvade portföljen, säger Eric Bergström, vd för Regio och Partner Brunswick Real Estate.

Efter förvärvet uppgår Regios totala förvaltningsvolym i Uppsala till cirka 45 000 kvadratmeter uthyrningsbar area.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige