Image

Regeringen ger byggbonus till 199 kommuner

Sverige 199 av landets 290 kommuner får del av regeringens byggbonus. Boverket meddelade den 20 november vilka kommuner som har beviljats regeringens byggbonus på 1,8 miljarder kronor. I kommunerna har 73 372 bostäder getts startbesked under perioden 31 juli 2016 till 1 augusti 2017.
Publicerad den 20 November 2017
Beviljat bidrag länsvis. Bild: Näringsdepartementet
Beviljat bidrag länsvis.

– Jag är glad och stolt över att kommunerna i landet har fått fart på bostadsbyggandet. Regeringens byggbonus bidrar till att kommunerna nu planerar för fler bostäder och tar ansvar för bostadsförsörjningen, säger bostadsminister Peter Eriksson.

För att få ta del av byggbonusen behöver kommunerna bland annat ha en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning. Den statliga byggbonusen är ett bidrag som regeringen fattade beslut om i april 2016 och som först betalades ut förra året då 1,85 miljarder kronor beviljades till 111 kommuner. Kommunbonusen betalas ut årligen till de kommuner som ansöker om bidraget och uppfyller de krav, som till exempel riktlinjer för bostadsförsörjning, som ställs. 1,85 miljarder kronor 2016, 1,8 miljarder kronor 2017 och därefter 1,3 miljarder kronor årligen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige