Image

Redito/Trophi köper för 400 miljoner

Transaktioner Redito/Trophi har i två separata affärer köpt handelsfastigheter för närmare 400 miljoner kronor. Bolaget har vuxit med fyra miljarder under 2014 – och siktet är inställt på fortsatt tillväxt. - Vi har affärer för två miljarder kronor i pipelinen just nu, säger Reditos vd Jan Björk till Fastighetssverige.
Publicerad den 13 Januari 2015
Jan Björk. Bild: Redito
Jan Björk.

Redito köper Ica Maxi-fastigheten i Kristianstad för knappt 300 miljoner kronor. Säljare är fonden Pensionsfastigheter och Aberdeen förvaltade fastigheten.

Vidare har Redito köpt City Gross-fastigheten i Karlskrona, som tidigare ägdes av Sjaelsö, som gick i konkurs 2013.

Butikerna har en sammanlagd uthyrningsbar yta om cirka 22 000 kvadratmeter och de omsätter tillsammans 800 miljoner kronor.

Fastigheterna kommer ingå i Trophi Fastighets AB, som ägs av AP3. Trophi består av cirka 250 fastigheter med livsmedelsbutiker i Sverige och Finland. Fastighetsvärdet uppgår till närmare sex miljarder kronor.

- Vi har genom ett tiotal affärer lyckats köpa fastigheter för fyra miljarder kronor under 2014. De senaste affärerna gör att vi stärker vår portfölj ytterligare med stora butiksenheter som är dominerande i sina marknader, säger Reditos vd Jan Björk.

Siktet är fortsatt inställt på tillväxt.
- Vi har just nu affärer i Sverige och Finland för två miljarder kronor i pipelinen, affärer där vi skrivit avsiktsförklaringar eller håller på med due diligence. De är alltså inte klara, men vi har ändå kommit ganska långt med dem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY