Image
Real Holding ansöker om rekonstruktion.
Real Holding ansöker om rekonstruktion. Bild: Victor Friberg.

Real Holdings moderbolag ansöker om rekonstruktion

Bolag Real Holding AB ansöker om företagsrekonstruktion vid Stockholms tingsrätt.
Publicerad den 27 Mars 2019

Beslutet har föranletts av likviditetsbrist och en rekonstruktion bedöms vara nödvändig för att ge bolaget erforderlig tid att förhandla med långivare i syfte att skapa en långsiktig hållbar kapitalstruktur samt genomföra eventuella operativa och organisatoriska förändringar. Tidigare lämnade finansiella mål för 2019 kvarstår ej.

Som Real Holding kommunicerade den 22 mars har styrelsen, då den ajournerade bolagsstämman av den 15 mars 2019 avslutades, arbetat med ett alternativt förslag till den tidigare föreslagna företrädesemissionen.

Motivet till den föreslagna emissionen var att stärka bolagets egna kapital för att möjliggöra en refinansiering, i syfte att fortsätta utvecklingen av bolaget. Som tidigare kommunicerades behöver bolagets belåningsgrad minskas från dagens cirka 85 procent, och i samband därmed även lånevillkoren omförhandlas, för att skapa ett positivt kassaflöde.

På grund av likviditetsbrist har Real Holding i dagsläget inte möjlighet att betala sina skulder varefter de förefaller. Bolaget har därför istället beslutat om att ansöka om företagsrekonstruktion för att uppnå de ovan angivna målen.

Under rekonstruktionsperioden får betalning inte ske till bolagets leverantörer för arbete som avser tid före ansökningsdatumet för företagsrekonstruktion. Däremot kan leverantörer erhålla betalning för arbete utfört under rekonstruktionsperioden. Inom ramen för rekonstruktionen kommer verksamheten i övriga koncernbolag inte att påverkas. Styrelsen och ledningen fortsätter att leda bolaget under rekonstruktionen.

Bolaget har föreslagit Lars Eric Gustafsson från Hamilton Advokatbyrå som rekonstruktör.

Real Holding i Sveriges B-aktie, som är noterad på Nordic MTF, stängde på tisdagen på 0,023 kronor, med ett börsvärde på cirka fem miljoner kronor. Sedan årsskiftet har aktien fallit med 75 procent och sedan noteringen för knappt tre år sedan med 99,7 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige