Image

Real Holding: Vill omvandla preffar till stamaktier

Bolag Real Holding vill dra in preferensaktier i utbyte mot nyemitterade stamaktier.
Publicerad den 29 Oktober 2018

Bolaget höll i fredags en extra bolagsstämma där man beslutade att minska aktiekapitalet med högst 11 876 kronor och 74 öre genom indragning av högst 103 276 preferensaktier.

Därtill beslutade stämman om riktad emission av högst 82 620 800 stamaktier av serie B till preferensaktieägarna vilket innebär att bolagets aktiekapital kan ökas med maximalt 9 501 392 kronor.

För varje indragen preferensaktie erhålls ett belopp om 230 kronor. Preferensaktien har det senaste året handlats för mellan 90 och 155 kronor och stängde i fredags på 144 kronor.

Rätten att få preferensaktie indragen förutsätter att preferensaktieägaren tecknar stamaktier av serie B för hela beloppet. Teckningskursen för varje stamaktie av serie B uppgår till 28,75 öre. Stamaktien stängde i fredags på 18 öre.

Avstämningsdagen är den 31 oktober 2018 och anmälnings- och teckningstiden löper under perioden från och med den 2 november 2018 till och med den 16 november 2018. Styrelsen äger rätt att förlänga anmälnings- och teckningstiden.

Real Holding handlas på Nordic MTF.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Allt om de storslagna exploateringsplanerna i centrala Göteborg

Bygg/Arkitektur Om exploateringen av det så kallade evenemangsstråket i centrala Göteborg maximeras i alla led kan mer än 1,1 miljoner kvadratmeter kontor, bostäder och upplevelsecentrum komma att breda ut sig mellan Svenska Mässan och Ullevi. Fastighetssverige berättar mer om de hissnande planerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY