Image

Real Holding säljer Sydfastgruppen

Bolag Real Holding säljer dotterbolaget Real Sydfastgruppen till Sterner Stenhus.
Publicerad den 28 December 2017

Real Sydfastgruppen AB förvaltar fastigheter i stora delar av Sverige. I portföljen finns fastigheter från flera olika fastighetsägare och på många orter.

Att sälja verksamheten i detta dotterbolag är ytterligare ett steg i renodlingen av Real Holdings nya strategi.

Sterner Stenhusgruppen köper Sydfastgruppen i en inkråmsaffär. Personal, kunder och leverantörsavtal ingår i affären. Sterner Stenhusgruppen övertar verksamheten den 29 december 2017.

Sterner Stenhusgruppen förvärvar verksamheten för 0,5 miljoner kronor vilket ökar Real Sydfastgruppen AB:s resultat med motsvarande.

- För Sydfastgruppens verksamhet är detta en mycket bra lösning, med bibehållen personalstyrka och ett redan nära samarbete med Sterner Stenhusgruppen kan vi nu fördjupa det och bygga en förvaltarorganisation, säger Claes Örtegren, vd på Sydfastgruppen.

- Detta är en bra och sund affär för samtliga parter, såväl kunder som personal och ägare. Real kan nu ta ytterligare ett steg mot det tydliga fokus vi har på att äga och utveckla kommersiella fastigheter i mellersta och södra Sverige. Vårt fokus skall ligga förädling av våra egna fastigheter, säger Anna Weiner Jiffer, tillförordnad vd på Real Holding.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige