Image
Bild: Raysearch

Raysearch expanderar – flyttar till nytt huvudkontor

Bolag Medicinteknikföretaget RaySearch Laboratories har vuxit kraftigt under de senaste åren, vilket skapat behov av större och mer effektiva lokaler. Under tredje kvartalet 2021 kommer RaySearch därför att flytta huvudkontoret från Sveavägen 44 till nya lokaler i Hagastaden i Stockholm, som förväntas bli ett av världens främsta centrum för life science.
Publicerad den 7 December 2019

– RaySearch är ett innovativt och högpresterande mjukvaruföretag med behov av en arbetsmiljö som stärker och motiverar medarbetarna. Därför har vi anpassat arbetsmiljön efter verksamheten och dess behov, vilket innebär många team- och projektrum i olika storlekar för flexibilitet, och därtill flera multifunktionella ytor och lounger för både arbete och återhämtning. Med den egna takterrassen finns även möjlighet att blicka ut över Stockholm och den lummiga Brunnsviken, säger Karin Gedda, arkitekt och inredningsarkitekt på Strategisk Arkitektur.

– RaySearch är i en expansiv fas och har tillsammans med Strategisk Arkitektur utvecklat ett huvudkontor som återspeglar vad RaySearch är och vad vi står för. Även hälsa och ett hållbart arbetsliv har stått i centrum. De nya lokalerna kommer att stötta oss i våra fortsatta relationer med kunder och partners, och kommer att underlätta vår fortsatta expansion, säger Johan Löf, grundare och vd för RaySearch.

Det nya huvudkontoret på Eugeniavägen 18 är en modern fastighet ritad av White Arkitekter med mycket glas och en mörk, lätt lutande fasad. Byggnaden är miljöcertifierad och med sitt distinkta arkitektoniska uttryck är fastigheten ett riktigt landmärke i Hagastaden.

Gestaltningskonceptet fokuserar på RaySearchs kärnvärden, såsom innovation, genomgående hög kvalitet, hållbarhet och långsiktighet, och kärnan i RaySearchs verksamhet, att bekämpa cancer genom innovativa mjukvarulösningar. Detta gestaltas genom en miljö av klassiska drag blandat med moderna lösningar, en avstressande och varierad interiörmiljö med tyngdpunkt på högkvalitativa naturmaterial, såsom trä, sten och metall, och relativt mycket textilier för en ombonad känsla samt rikligt med växter.

– Målet är att skapa en inspirerande och effektiv arbetsmiljö som stöttar våra medarbetare i det dagliga arbetet. Vi vill främja välmående och motivation hos våra medarbetare och skapa en miljö som stimulerar till innovation, samarbete och effektiv kunskapsdelning, samt en aktiv, hållbar och hälsosam livsstil. På källarplan kommer det till exempel att finnas dusch- och omklädningsrum för dem som cykelpendlar och på entréplan kommer det att finnas en träningsanläggning. Därtill finns goda möjligheter till motion, reflektion och återhämtning i naturmiljö i den närliggande Hagaparken, säger Lotta Larsson, HR-chef för RaySearch.

I och omkring Hagastaden finns en stor koncentration av forskning och företagande inom life science, ett samlingsbegrepp för vetenskaper som syftar till att förbättra liv och hälsa. Här bedrivs världsledande utbildning och forskning vid Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholms universitet och Karolinska universitetssjukhuset. Inom fem kilometer från området finns också hälften av Stockholmsregionens life scienceföretag.

Ambitionen är att Hagastaden ska bli ett av världens främsta centrum för life science.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Blankare tar position i storbolag

Bolag Under sommaren har flera blankare för första gången tagit position i ett av Stockholmsbörsens största fastighetsbolag. Sammanlagt är 2,69 procent av bolagets aktier blankade i nuläget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY