Image

Räntesmällen – vissa föreningar kan tvingas till 50-procentig avgiftshöjning

Ekonomi/Finansiering Våren och höstens stora räntehöjningar skapar en mycket ekonomiskt utmanande situation för bostadsrättsföreningar och dess medlemmar både i närtid och de kommande åren. Till följd av det förändrade ränteläget kommer många bostadsrättsföreningar behöva höja sina avgifter – och det är tal om kraftiga höjningar för de högst belånade enligt Hans Arén som är vd för den finansiella konsultfirman Finopti. För Fastighetssverige berättar han mer om den utmanande situationen och varför det sannolikt är ett nytt normalläge som kommer att vara i flera år.
Publicerad den 6 December 2022
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige