Image

Randviken hyr ut till SBAB i Karlstad

Uthyrning Randviken Fastigheter och SBAB Bank har ingått ett tolvårigt hyresavtal i Karlstad. Hyresavtalet innebär att Randviken anpassar lokalerna samt bygger ut dagens fastighet med cirka 1 000 kvadratmeter.
Publicerad den 21 December 2018

Ombyggnationen förväntas påbörjas under våren 2019 med färdigställande i början av 2021. Under tiden för ombyggnationen flyttar SBAB sin verksamhet till Inre Hamn i Karlstad.

Fastigheten byggs enligt SBAB:s högt ställda miljökrav samt krav på funktionalitet. SBAB har jobbat efter att uppnå KCK, Karlstads Coolaste Kontor, vilket nu i och med avtalet uppnåtts.

– När vi nu tillsammans med SBAB och O’Learys kröner vår satsning i Karlstad inom kvarteret Merkurius, har Randviken på kort tid genomfört den strukturomvandling och affärsplan vi utgick från vid vårt förvärv. Kvarteret har nu gått från sin skepnad som galleria Valvet till att utgöra en del som förstärker stadsrummet i Karlstad. Utåtriktad handel och restauranger mot gatumiljö i kombination med kontor och bostäder, ger en levande plats i staden, säger Peter Liderås, fastighetschef på Randviken.

I och med avtalet med SBAB har Randviken senaste 12 månaderna ingått hyresavtal med SBAB samt O´learys om 12 respektive 20 år.

– Vi är oerhört stolta och glada att vi på så kort tid klarat av att attrahera långsiktiga och stabila hyresgäster till våra fastigheter vid Stora Torget. Randviken skall vara ett bolag som kontinuerligt jobbar med att bygga långsiktigt samarbete med våra hyresgäster samt skapar värde för våra ägare, säger Tobias Emanuelsson, vd för Randviken Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige