Image

Ramirent bidrar när Stockholm får nya hyresrätter

Bygg/Arkitektur Ramirent blir helhetsleverantör av maskiner till bostadsprojektet Ledinge i Tensta, Stockholm. Projektet kommer att resultera i 172 hyresrätter och husen byggs enligt principerna för Stockholmshusen. Byggherre är Svenska Bostäder och byggentreprenör är NCC.
Publicerad den 3 Augusti 2018
Bostadsprojektet Ledinge i Tensta, Stockholm. Bild: Svenska Bostäder
Bostadsprojektet Ledinge i Tensta, Stockholm.

Principerna för Stockholmshusen innebär att man skapar förutsättningar för att bygga snabbt och kostnadseffektivt, men med hög kvalité. Sammanlagt är det sju huskroppar som ska upprättas och Ramirent blev involverade i projektet redan på designstadiet. Av den totala byggvolymen på 250 miljoner kronor hör 12 miljoner till Ramirents andel.

– Det här är ett kul projekt som vi ser fram emot att starta upp i augusti efter semestern. Vi har en god dialog med platsledningen och NCC, då det här blir fjärde projektet som vi gör tillsammans, säger Thomas Gustafsson, säljare på Ramirent region öst.

Ramirent har tagit fram lösningar gällande bygg-el och kommer bland annat att tillhandahålla skalskydd, rotationsgrindar, fallskyddet GuardLite och en temporär etablering med 22 moduler fördelade på två plan. Hyresrätterna planeras vara redo för inflyttning 2021, men omgivningen förväntas inte att påverkas av projektet.

– Området är tacksamt att bygga i och har goda förutsättningar för etablering. Det kommer att vara enkelt att hantera leveranser till och från projektet, säger Thomas Gustafsson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige