Image
Lars Brånn.
Lars Brånn. Bild: Ramboll

Ramboll rustar för framtidens utmaningar

Karriär I dag börjar Lars Brånn på Ramboll Sverige som market director resilience. Han kommer att leda arbetet med att utveckla ett mer robust och motståndskraftigt samhälle. Det handlar bland annat om att samhället ska bli bättre rustat att möta framtida utmaningar kopplade till klimatförändringar och ökad oro i omvärlden.
Publicerad den 7 Oktober 2019

De senaste åren har vi upplevt både klimatförändringar och samhällsförändringar som har påverkat oss och våra liv. Trygghet och tillgång till de viktigaste funktionerna som vatten, mat och information är något fler och fler människor tänker på. Kommuner och regioner har stora utmaningar när det handlar om krisberedskap och här kan Ramboll ta en nyckelroll.

– Våra viktigaste samhällsfunktioner måste fungera även om vi drabbas av skyfall, värmebölja, stormar, elavbrott, terrordåd, skogsbränder eller andra oförutsedda händelser. Politiker har dragit upp riktlinjerna för ett mer motståndskraftigt samhälle och nu är det dags att omsätta och bygga upp det i praktiken. Med Lars på plats kan vi se helheten och skapa de samarbeten som behövs, säger Niklas Sörensen, vd på Ramboll i Sverige.

Lars Brånn kommer senast från Länsstyrelsen Västmanland där han har varit chef för krisberedskap, civilt försvar och social hållbarhet. I rollen som försvarsdirektör har han lett arbetet i länet vid olika samhällsstörningar men också jobbat nationellt, bland annat vid skogsbränderna i Ljusdal och med uppbyggnaden av det moderna totalförsvaret.

– Jag gillar att leda i kriser och trivs när jag får ta mig an stora utmaningar. Hos Ramboll ser jag möjligheten att få vara med och bygga ett bättre samhälle. På Ramboll kan vi dra nytta av varandras olikheter och kompetenser, vilket också gör att jag lär mig nytt hela tiden. Jag har alltid attraherats av få vara med och skapa ett bättre samhälle och vi ska se till det vi skapar på Ramboll fungerar också när det blåser, oavsett orsak, säger Lars Brånn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige