Quartiers ökar i Spanien

Publicerad den 6 Augusti 2018

Skicka till e-post

Transaktioner Styrelsen i Quartiers Properties har beslutat att förvärva två stycken villatomter i villaområdet Los Flamingos i Benahavis kommun. Det underliggande värdet på tomterna uppgår till 1,6 miljoner euro (16,5 miljoner kronor). Transaktionen görs i bolagsform genom att Quartiers förvärvar samtliga aktier i Wecap.

I samband med förvärvet övertar Quartiers Wecaps banklån, samt återbetalar ett lån till säljaren om cirka 330 000 euro. Köpeskilling för samtliga aktier i Wecap uppgår till cirka 702 000 euro. Aktierna i Wecap förvärvas genom emission av nya preferensaktier. Därtill har säljaren ingått teckningsförbindelse om att teckna ytterligare 475 000 preferensaktier mot kontant betalning. Quartiers bedömer att byggnation och försäljning av villorna kommer att ta ett till två år och uppskattar Quartiers årliga avkastningen från affären till mellan 35 och 40 procent.

Säljaren kommer att finansiera byggkostnaden av villorna och erhåller för det en tilläggsköpeskilling baserat på projektvinsten. Tilläggsköpeskillingen beräknas som 50 procent av vinsten i projektet efter avräkning av Quartiers kostnad för att förvärva aktierna i Wecap, samt efter återbetalning av Wecaps samtliga lån.

Styrelsen har beslutat om emissionen med stöd av det bemyndigande som styrelsen erhöll vid årsstämman och som registrerades hos Bolagsverket den 4 juni 2018. Totalt kommer Bolaget att emittera 1 194 547 nya preferensaktier innebärande en ökning av aktiekapitalet om 29 864 kronor. Bolaget kommer snarast att färdigställa resterande emissionsadministration och registrera emissionen hos Bolagsverket.

Teckningskursen i emissionen uppgår till tio kronor per preferensaktie motsvarande en total emissionslikvid om 11 945 470 kronor. Grunden för teckningskursen är aktiernas marknadsvärde såsom dem handlas på Nasdaq First North och motsvarar en premie om 1,4 procent jämfört med den vägda genomsnittskursen under de 30 senaste handelsdagarna. Rätt att teckna de nya aktierna tillkommer säljaren Bernhard von der Osten-Sacken.

Innan emissionen finns det totalt 54 542 966 aktier i bolaget fördelat på 6 080 070 preferensaktier och 48 462 896 stamaktier. Antalet röster i bolaget uppgår innan emissionen till 490 709 030 stycken. I och med emissionen kommer det totala antalet aktier i bolaget att uppgå till 55 737 513 stycken fördelat på 7 274 617 preferensaktier och 48 462 896 stamaktier. Antalet röster kommer att öka till 491 903 577 stycken. Emissionen innebär en utspädningseffekt om upp till 2,1 procent av antalet utestående aktier i bolaget och maximalt 0,2 procent av antalet röster i bolaget.

De preferensaktier som emitteras utgör samma serie som i dag är upptagna för handel på Nasdaq First North i Stockholm.


- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Partnertext

Vill du utveckla framtidens Göteborg?

Presenteras av MIKE KOMMERSIELLA FASTIGHETER

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Amerikanska jätten letar fler förvärv – och fler partners

Bolag En ny amerikansk storspelare har äntrat Sverige. I en exklusiv intervju med Fastighetssverige berättar Anuj Mittal, co-portfolio manager på Angelo Gordon, om bolagets syn på den svenska marknaden, vilka segment man letar efter och vad man tittar efter i potentiella nya partners.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Flygbild över Västra hamnen. Det aktuella markområdet syns till höger.

Utvecklare landar eftertraktad markreservation – efter tio år+ Plus

Stoppad förvaltningsflytt kan räddas – av bostadsrätter+ Plus
Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan som sänkt sina koldioxidutsläpp med 95 procent.

"Endast de hållbara företagen kommer överleva"Digitaliseringsminister Anders Ygeman är en av talarna på ett av årets viktigaste event - Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering på Waterfront i Stockholm den 8 maj.

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering – Anders Ygeman öppningstalar+ Plus
Cattis Carlén, blir politisk sakkunning åt Per Bolund.

Därför går Cattis Carlén till FinansdepartementetNordika den omdaning av Amasten som Jan-Erik Höjvall & Co påbörjat.

Nordika blir ny huvudägare i AmastenFastigheten Elefanten 40 i Malmö.

Wihlborgs hyr ut 8 200 kvadratmeter till Malmö stadKalmar.

Rikshem köper i KalmarFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Perol Fastigheter uppför en ny domstolsbyggnad i Hudiksvall.

Perol tecknar avtal med DomstolsverketPrime Living, med Hans Sandén som vd, ingår ett låneavtal med vissa aktieägare.

Prime Living lånar med Original Issue Discount om 25 procentHuvudägaren Klövern, med vd Rutger Arnhult, garanterar företrädesemssionen i Tobin Properties till 100 procent.

Tobin: Stor nyemission för att täcka obligationGrundaren Stefan Larsson lämnade vd-stolen på Bimobject och blir Chief Strategy Officer (CSO). Johan Svanström är ny tf vd.

Bimobject-grundarens nya roll klarJakob Österberg, vd för Slottsviken och ägare i Lackarebäck Holding.

Huvudägare lägger budpliktsbud på Spotlight-bolagKvarteret Nystavaren.

Bygg-Fast säljer byggrätter i EskilstunaSweco skapar ett Digital Office. Per Vidar Lundberg har rekryterats som digital affärsutvecklingschef.

Sweco skapar Digital OfficeSkärholmens Fastighetsägare: Oliver Berger, projektledare, Catarina Johansson Nyman, avgående vd, Anette Sand, ordförande, Sonny Söderström, tillträdande vd, och Henrik Tufvesson, vice ordförande.

Ny vd för Skärholmens FastighetsägareCarl Berthammar och Joanna Heikkilä.

Olov Lindgren gör satsning på energi- och hållbarhetsfrågorBelma Rejnefelt.

Sisab ändrar i ledningsgruppenCattis Carlén blir politisk sakkunnig hos bostadsminister Per Bolund.

Cattis Carlén blir politisk sakkunnig hos bostadsminister Per Bolund+ Plus

Därför lämnar Bengt Kjell Nyfosa
Se fler nyheter