Image

Quadrent hyr ut i Jönköping

Uthyrning Greenworks Tools flyttar in på 2 000 kvadratmeter på Hedenstorp i Jönköping. I och med flytten kommer företagets Europaverksamhet att ledas från Sverige.  
Publicerad den 15 Mars 2017
Greenworks Tools flyttar till Hedenstorp. Bild: Quadrent
Greenworks Tools flyttar till Hedenstorp.

– Det känns jätteroligt att vi fått möjlighet att etablera vårt utvecklingscenter här i Jönköping och att vi kunnat hitta en så bra lösning med den pressade tidsplanen vi haft. Jönköping är ett nav för konsumentprodukter som vi hoppas kunna ta del av, och erbjuda något till det kunskapskluster som finns här, säger Jesper Larsson, vice president på Greenworks Tools Nordic.

Byggstart var i slutet av november och det är fastighetsägaren G.T Väst som projekterat och möjliggjort att Greenworks i början på mars tillträder fastigheten Hedenstorp 2:40. Totalt innehåller byggnaden ytor om närmare 2 000 kvadratmeter. I byggnaden kommer Greenworks bedriva utvecklingscenter med förutveckling, industridesign, utveckling av mjukvara, elektronik och mekanik samt test och verifiering.

– Vi vill vara med och utveckla näringslivet i Jönköping och vi är otroligt glada att vi tillsammans med G.T Väst lyckats hitta en möjlighet för Greenworks. Det har varit ett spännande projekt att lyckas få fram ett förslag som både fastighetsägare och köpare varit nöjda med och som gått att genomföra på de dryga tre månaderna vi arbetat med detta, säger David Hjalmarsson, uthyrare och transaktionsrådgivare på Quadrent, som på uppdrag av G.T Väst Exploatering förmedlat affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige