Image

Projekt för fler nyanlända och utrikes födda kvinnor i byggbranschen

Sverige Installatörsföretagen går in i projektet ”Sverige bygger nytt” med målet att öka möjligheterna till arbete inom installations- och byggbranschen för nyanlända och utrikes födda kvinnor. Projektet ska öka jämställdheten och mångfalden inom byggsektorn och möjliggöra livschanser för personer som står långt från arbetsmarknaden.
Publicerad den 9 Mars 2017

De senaste tio åren har Stockholmsregionens befolkning ökat med över 340 000 personer. Befolkningsökningen väntas fortsätta och 2030 kan länet ha över 2,6 miljoner invånare. Det är en ökning med ytterligare 400 000. För att klara bostadsbehovet för så många nya invånare behöver regionen ha ett högt och jämt bostadsbyggande. Stora investeringar i bostäder och infrastruktur planeras under de kommande åren men det saknas tillräckligt med arbetskraft.

– Om vi ska kunna bygga de bostäder som Stockholm behöver måste vi bli fler i branschen. Och för att kunna bli det måste vi på allvar utmana branschens mångfaldsarbete. Vi kan inte bara önska att vi blir fler kvinnor eller fler med utländsk bakgrund – vi måste också börja göra, säger Jens Albrektsson, chef för Kompetens och utbildning på Installatörsföretagen.

Sverige Bygger Nytt har som målsättning att öka möjligheterna till arbete inom byggbranschen för målgruppen nyanlända och utrikes födda, med fokus på kvinnor i och utanför dessa grupper. Projektet ska öka jämställdheten och mångfalden inom byggsektorn för att avspegla samhället i övrigt och frigöra livschanser för personer som står långt från arbetsmarknaden.

Projektet, som baseras i Stockholmsregionen, leds av Arbetsförmedlingen med stöd från Europeiska Socialfonden. Övriga deltagare i projektet är Solna stad, Spånga Tensta stadsdelsförvaltning, Byggnads, Sveriges Byggindustrier/BYN och Stockholm arbetsmarknadsförvaltning. Målet är att identifiera och ta bort hinder samt att öka samverkan mellan stat, kommun och bransch för att skapa fler arbetstillfällen och försörja branschen med kompetens.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige