Image

Profilrestauranger tar över Sundsvalls Stadshus

Bolag Profilrestauranger, som bland annat driver Skansens och Dramatens restauranger i Stockholm, blir ny operatör i Norrportens Sundsvalls Stadshus. Från och med februari startar verksamheten för konferens, restaurang och café med full kraft.
Publicerad den 18 December 2013

- Vi har varit grundliga i valet av operatör och är mycket glada att idag kunna presentera ett långt hyresavtal med Profilrestauranger. De tillhör en av landets tio största aktörer i branschen och har stor erfarenhet av att driva den här typen av verksamhet. Inte minst deras fleråriga ansvar för Nobelmiddagarna på Stadshuset i Stockholm borde borga för att Sundsvallsbor och besökare blir väl omhändertagna, säger Per Persson, vd för Stadshuset och affärsutvecklare hos fastighetsägaren Norrporten.

Förutom de välkända restaurangerna i Stockholm driver Profilrestauranger bland annat restaurangerna Trädgår´n och Ett i Göteborg och Rådhuskällaren i Malmö. Affärsidén bygger på att förvalta och förädla varumärken och koncept inom hotell- och restaurangbranschen med både affärsresenärer och privatpersoner som kunder.

- Vi är glada över att kunna utöka vår restaurangfamilj med denna verksamhet. Sundsvall är en stad på frammarsch och för oss är det viktigt att vara närvarande även här. Verksamheten i Stadshuset kompletterar därtill våra övriga affärer och skalfördelarna är stora. Vi räknar med att anställa cirka 15-20 personer när driften är i full gång, säger Uwe Löffler, vd för Profilrestauranger

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige