Image

Profi får tillstånd från Finansinspektionen

Bolag Profi har fått tillstånd från Finansinspektionen att förvalta alternativa investeringsfonder. Tillståndet innebär att Profi står under Finansinspektionens tillsyn vilket är ett betydelsefullt erkännande som kapitalförvaltare.
Publicerad den 26 Juni 2015
Staffan Olsson. Bild: Nicklas Tollesson
Staffan Olsson.

Profi Förvaltning startade med förvaltning av fastighetskapital 2005. Under bolagets tio år har fyra investeringsbolag startats vilka samtliga har lämnat en betydande avkastning till investerarna, som är svenska och norska långsiktiga institutioner.
Det senaste investeringsbolaget, Profi IV, startades under hösten 2014 och har två miljarder kronor i riskbärande kapital. Profi har under de senaste två åren varit aktivt på transaktionsmarknaden och förvärvat fastigheter för två miljarder kronor samtidigt som fastigheter för lika mycket har sålts. Totalt förvaltas idag sju miljarder kronor, vilket förväntas öka i samband med att Profi IV investeras.

Profi Förvaltnings tillstånd enligt lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder (LAIF) förstärker Profis position på fastighetskapitalmarknaden.

- Det är ett stort och betydelsefullt erkännande av Profi med tanke på de krav FI ställer på vår verksamhet. För oss på Profi var det självklart att ansöka om tillstånd från FI och högst sannolikt kommer, i framtiden, investerare i vår typ av verksamhet kräva att förvaltare av fastighetskapital står under FI´s tillsyn. Vi är en av få kapitalförvaltare med en ren fastighetsstrategi som hittills fått tillståndet, säger Staffan Olsson på Profi.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige