Image

Probitas drar igång stort ombyggnadsprojekt

AFFÄRER Probitas har givit DTZ i Sverige i uppdrag att hyra ut 15 000 kvadratmeter kontor i fastigheten Provisorn 4 på Birger Jarlsgatan 57-63 i Stockholm. Kontorslokalerna kommer att tomställas i slutet av 2010 när Kronofogdemyndigheten flyttar ut. Probitas avser då att bygga om lokalerna till ett helt modernt snitt.
Publicerad den 2 Oktober 2009

– Fastigheten lämpar sig väl som huvudkontor för ett företag och det är i första hand det som uthyrningsarbetet kommer att inrikta sig på säger Göran Lerfors på DTZ.

Byggnaden ritades av Fröléns Arkitektkontor och uppfördes i mitten av 70-talet. Under lång tid hade Sida sitt huvudkontor där.

– Vi vill ta vara på de värdefulla huvuddragen och detaljerna i arkitekturen, men tillföra modern teknik och moderna rumslösningar för att skapa en produkt som uppfyller dagens höga krav på kontorslokaler säger Stefan Telin, förvaltningschef på Probitas.

Det moderniserade huset bedöms kunna stå klart för inflyttning under andra halvåret 2011.

– Vi är mycket stolta över att ha fått detta förtroende, säger Maria Krumlinde Head of Office Agency på DTZ.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Säkerhet är kundnöjdhet för Specialfastigheter

Bolag Se hotbilden och bygg verksamheten därefter – det är så Specialfastigheter jobbar. Och det har gett resultat. – Man måste fråga sig vad säkerhet är och förstå hotbilden för att kunna bygga en verksamhet som ska klara den, säger Åsa Hedenberg, vd för Specialfastigheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY