Image

Prime Living tappar miljoner på underentreprenörer

Bolag Prime Living Entreprenad, dotterbolag till Prime Living AB, får extraordinära kostnader på 13-20 miljoner sedan underentreprenörer inte har fullföljt sina åtaganden.
Publicerad den 12 April 2018

Prime Living Entreprenad har i samband med byggnation fått fördyrade kostnader hänförliga till färdigställandet av det sista huset om 209 lägenheter i projekt Ferdinand Spånga. Entreprenaden var totalt värd cirka 200 miljoner kronor.

PLE har anlitat en totalentreprenör som i sin tur anlitat flera underentreprenörer vilka ej har fullföljt sina åtaganden och lämnat entreprenaden, vilket Prime Living Entreprenad bedömer kommer att medföra extraordinära kostnader om 13-20 miljoner kronor. Ytterligare kostnader hänförliga till rättsliga tvister kan uppkomma men bedöms rymmas inom intervallet.

PLE har nu förstärkt organisationen och planerar att hädanefter ha färre entreprenörer och ett tätare samarbete med fack och myndigheter för att i framtiden säkerställa kvaliteten på underentreprenörerna.

- Det är beklagligt att några av våra leverantörer inte fullföljer sina avtal men tyvärr inte ovanligt att denna situation uppstår i en överhettad marknad där för många oseriösa bolag idag verkar, vi kommer nu att införa begränsningar i antalet leverantörer för att öka kontrollen i projekten, säger Magnus Dahlberg, vd Prime Living Entreprenad AB.

De eventuella underskott som uppkommer i Prime Living Entreprenad AB kommer säkerställas med medel från moderbolaget Prime Living AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige