Prime Living: Minus 30 miljoner i Q1

Lars Wikström, vd för Prime Living. Bild: Prime Living
Lars Wikström, vd för Prime Living.

Publicerad den 22 Maj 2019

Skicka till e-post

Bolag Pressade Prime Living redovisar intäkter på 14 miljoner kronor, ett rörelseresultat på -19 miljoner och ett resultat före skatt på -30 miljoner.

Q1-siffrorna:
• Koncernens intäkter uppgick till 13,9 MSEK (14,0).
• Rörelseresultatet uppgick till -19,2 MSEK (13,2).
• Värdeförändring av fastigheter uppgick till 0,0 MSEK (20,9).
• Resultatet före skatt blev -30,0 MSEK (2,0), varav reserver för kostnader gällande planerat underhåll ingår med 16 MSEK.

Vd Lars Wikström:
– Första kvartalet var fortsatt utmanande för Prime Living. Sedan jag kom till bolaget har kraftfulla åtgärder vidtagits för att säkerställa att bolagets affärsmöjligheter ska kunna tas tillvara på bästa sätt. En viktig milstolpe nåddes efter periodens slut då vi erhöll bygglov för vårt projekt i Sandyford. I och med det går det att bygga betydligt större än vad det tidigare bygglovet medgav. Projektet har stor potential och det är mycket glädjande att värdet nu tydliggörs när projektet blir byggbart.

– Sedan jag kom till bolaget i början av 2019 har ett målmedvetet arbete bedrivits för att säkra bolagets långsiktiga finansiering, säkra värdet på bolagets tillgångar, trimma organisationen och skapa förutsättningar för att komma vidare med utvecklingen av våra fastighetsprojekt. Viktiga steg har tagits och vi fortsätter att arbeta mot dessa mål med full kraft.

– Under perioden har miljö- och byggtekniska besiktningar genomförts och felaktigheter har rättats till. Arbetet fortsätter med nya åtgärder och har hög prioritet. Kvartalet har förstås också präglats starkt av vårt arbete för att säkerställa en robust och långsiktig finansiering av verksamheten. Listan med vidtagna åtgärder är lång, men till de viktigaste mer kortsiktiga åtgärderna hör förstås det räntemoratorium som träffades med obligationsinnehavare och det låneavtal som träffades med ett konsortium av aktieägare.

– Dessa åtgärder har skapat ett andrum som gör att vi har förutsättningar att få långsiktiga lösningar på plats. Som jag nyligen skrev i årsredovisningen förs konstruktiva diskussioner om finansiella strukturåtgärder med aktieägare, obligationsinvesterare och kreditgivare. Ett förslag om att ändra bolagsordningen för att skapa utrymme för nyemission i bolaget har nu presenterats inför kommande årsstämma. Mot bakgrund av genomförda och pågående åtgärder arbetar vi för att kunna genomföra den planerade utvecklingen av våra fastighetsprojekt och därmed ta bolaget till en position med positiva kassaflöden. Jag är därför fortsatt optimistisk om att vi ska kunna nå en överenskommelse som tryggar en långsiktigt hållbar finansiering. Jag måste dock understryka att dessa diskussioner måste falla väl ut för att fortsatt drift av verksamheten ska kunna ske.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Bostäder drar ut på tiden – nu vill politisk trio sätta press på byggherrarna

Bostäder Vill klargöra hur spräckta tidsplaner och försenade projekt påverkar bolagens chanser till framtida markanvisningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
Anna Marand, Hemsö, Mikael Lundström, Svefa och Sara Östmark, Stenvalvet diskuterar affärsmöjligheter i samhällsfastigheter på Branschens mötesplats i Göteborg den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen 27/8: Samhällsfastigheter – affärsmöjligheter i snabbväxande segmentAnna Alsborger.

Hemfosa köper för 650 miljoner kronorAnders Nissen, vd för Pandox.

Pandox miljardköper i TysklandEn av de åtta fastigheter som går under klubban i höst.

Jätteauktion att vänta i MalmöBoklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i RosengårdPostnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till TomtebodaSolna Business Park ska kompletteras med bostäder.

Nya bostadskvarter i Solna Business ParkAreim har skrivit kontrakt med två restauranger i korsningen Scheelegatan/Fleminggatan i Stockholm.

Nya restauranger till Areim på KungsholmenFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Henrik Melder ansluter till Hemfosa, med Caroline Arehult som vd.

Hemfosa värvar Norgechef från EntraKatarina Holmgren går till HSB.

HSB rekryterar från BonnierKjell Stenudd ansluter till Altura, ägt av NREP, med Stefan Wallander som Sverige-vd.

Kjell Stenudd till NREP:s AlturaWihlborgs har ny fyllt hela projektet Origo i Hyllie.

Wihlborgs fyller Hyllieprojekt med stor uthyrningAhlsell flyttar nästa år in i nya lokaler hos Klövern i Norrköping.

Ahlsell flyttar inom Klövern i NorrköpingAdvokatfirman Lindahl tar i år Skutan Mathilda af Mollösund till Almedalen.

Lindahl gör hållbarhetsresa – seglar till AlmedalsveckanSofia Petzelius, vd och partner på New Property Retail & Development.

Rivstart för New Property Retail & Development – flera uthyrningar+ Plus
Föreslagen ny utformning av taket över Nordstanstorget.

Så blir nya Nordstan+ Plus
Fredrik Lidjan (Magnolia Bostad), Eva Landén (Corem) och Hans Wallenstam (Wallenstam).

Här är branschens mest jämställda ledningsgrupperAnna Breman analyserar makroläget på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 4 september.

Fastighetskvinnan: Anna Breman analyserar makrolägetWorkplace Oo.

Skanska miljardsäljer i OsloColliers har agerat säljrådgivare i en sale and leaseback-affär med fyra logistikfastigheter.

Fyra industrifastigheter i sale and leaseback-affär
Se fler nyheter