Image
Prime Living planerar att ta in upp till 400 miljoner kronor i en nyemission.
Prime Living planerar att ta in upp till 400 miljoner kronor i en nyemission. Bild: Istock

Prime Living förbereder för stor nyemission

Bolag Krisbolaget Prime Living, vars börsvärde för tillfället uppgår till cirka 40 miljoner kronor, förbereder för nyemissioner om upp till 400 miljoner kronor.
Publicerad den 18 April 2019

Styrelsen föreslår bolagstämman bemyndigande att besluta om nyemissioner om upp till ett sammanlagt belopp om högst 400 miljoner kronor. Syftet med beslutet är att möjliggöra för Prime Living att anskaffa kapital for att färdigställa bolagets fastighetsutvecklingsprojekt i Spånga samt Dublin, Irland.

Prime Livings stamaktie handlades för som lägst 1,04 kronor i början av april. På onsdagen stängde den på 2,75. Vid årsskiftet handlades aktien till drygt 6 kronor och det senaste året har den sjunkit med 96 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige