Image
Fastigheterna ligger intill Lundbyleden, söder om Ramberget.
Fastigheterna ligger intill Lundbyleden, söder om Ramberget. Bild: Göteborgs stad

Prime Living: Bygglov i Göteborg upphävt

Bolag Mark och Miljööverdomstolen upphäver Byggnadsnämndens i Göteborgs tidsbegränsade bygglov för uppförande av 370 lägenheter på de obebyggda fastigheterna Rambergsstaden 733:401 och 68:1 på Hisingen.
Publicerad den 25 April 2019

Prime Living arrenderar mark av Göteborgs kommun på Rambergsgatan, Hisingen, i syfte att uppföra studentbostäder. Bygglov har tidigare medgivits av Göteborgs kommun men detta har ej vunnit laga kraft beroende på överklaganden.

Mark- och miljödomstolen fastställde i mars 2018 byggnadsnämndens beslut från 2016 att bevilja tidsbegränsat bygglov till och med 2026 för flerbostadshus med tillhörande komplementbyggnader och bullerplank på fastigheterna Rambergsstaden 68:1 och 733:401.

Fastställandet överklagades till Mark och Miljööverdomstolen vilket nu upphäver Byggnadsnämndens beslut den och avslår denna ansökan. Tomten är idag obebyggd, på marken planerade Prime Living att uppföra 370 studentlägenheter. Bolaget har sedan tidigare ett lagakraftvunnet temporärt bygglov för 40 lägenheter i området.

– Vi arbetar nu med Göteborgs Stad för att se hur vi ska kunna fullfölja projektet och hjälpa staden med ca 400 lägenheter som avsikten har varit, säger Prime Livings vd Lars Wikström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige