Image

Preservia samarbetar med SPG i Bålsta

Bostäder Preservia Hyresfastigheter har tecknat avtal med Scandinavian Property Group (SPG) om att utveckla 250-300 bostäder i Bålsta centrum.
Publicerad den 23 Augusti 2017

Området är beläget strax sydöst om Bålsta centrum, mellan järnvägen och Stockholmsvägen. Totalt består projektet om fyra kvarter bostäder med exploatering om cirka 20 000 kvadratmeter bruttoarea. Avsikten är att uppföra 250-300 bostäder under boendeform bostadsrätter.

Detaljplanarbetet pågår och för närvarande befinner sig detaljplanarbetet i granskningsutlåtandefas. Detaljplanen bedöms vinna laga kraft under 2018 och byggstart är estimerad till andra halvåret 2018 med färdigställande år 2020/2021 berorende på när byggstart kan ske.

Preservia har sedan tidigare haft projektansvaret för projektet och tar nu in SPG som samarbetspart där SPG tar helhetsansvaret för den vidare utvecklingen och färdigställandet.

– Det är glädjande att vi nått den här överenskommelsen med SPG. Det säkerställer hög kvalitet och genomförandekraft av projektet. Vi ser fram emot att bidra till stadsutvecklingen i Bålsta, säger Topias Riuttamäki, vd för Preservia Hyresfastigheter.

– Detta projekt och etablerlingen av samarbetet med Preservia är en vidareutveckling av SPGs strategi att utveckla bostäder i kollektivnära områden i Storstockholm samt Sveriges regionstäder och SPG har i och med detta 3 700 lägenheter under projektering och produktion med ett samlat projektvärde på cirka nio miljarder kronor, säger Christian Olofsson, vd för SPG.

Eversheds Sutherland Advokatbyrå, med ansvarig delägare Michael Nyman, är legal rådgivare till Preservia.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige