Image

Pousette startar eget – han blir ny chefsekonom

Karriär Tor Borg utnämndes i fredags till SBAB Banks chefsekonom och efterträder därmed Tomas Pousette som slutar sin anställning för att starta en egen verksamhet. Tor Borg tillträder sin nya tjänst den 1 juni 2012.
Publicerad den 23 April 2012
Tor Borg. Bild: SBAB Bank. Bild: SBAB Bank
Tor Borg. Bild: SBAB Bank. Tomas Pousette. Bild: SBAB Bank. Bild: SBAB Bank
Tomas Pousette. Bild: SBAB Bank.

Tomas Pousette har varit anställd på SBAB i nio år, 2007 efterträdde han Barbro Wickman-Parak (som gick till Riksbanken) på tjänsten som chefsekonom.

Nu har Tomas Pousette lämnat sin tjänst för att starta en egen verksamhet i den finansiella sektorn. Hans efterträdare blir Tor Borg. Han är född 1968, har en magisterexamen i nationalekonomi från Lunds universitet och lång erfarenhet som ekonom, strateg och makroanalytiker med tidigare uppdrag för Sveriges Riksbank och Folksam kapitalförvaltning. Tor Borg har arbetat som ränteanalytiker på SBAB Banks ekonomiska sekretariat sedan 2007.
– Jag och Tomas har tillsammans vidareutvecklat SBAB Banks ekonomiska sekretariat och för mig känns det nu väldigt spännande att få möjlighet att driva och även utveckla verksamheten vidare, säger Tor Borg, tillträdande chefsekonom på SBAB Bank.
– Tor Borg har gedigen erfarenhet av makroekonomiska bedömningar och det känns naturligt att han tar över rollen som SBAB Banks chefekonom. Jag vill också tacka Tomas Pousette för ett extraordinärt arbete under de nio år han var anställd på SBAB, säger Carl-Viggo Östlund, vd på SBAB Bank.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige