Image
Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda.
Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda. Bild: Obligo

Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda

Uthyrning 1983 uppfördes Tomtebodaterminalen för dåvarande Postverket. År 2014 lämnade Postnord byggnaden, men har nu tecknat ett nytt tioårigt kontrakt.
Publicerad den 18 Juni 2019
Annons
Image

Tidigare har Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB), Storstockholm Lokaltrafik (SL) samt Thorengruppen med flera skolprogram tecknat avtal för inflyttning i den spektakulära fastigheten.

Postnords tioåriga avtal omfattar ungefär 2 000 kvadratmeter och kommer att säkra företagets logistiska behov i området.

År 1983 uppfördes byggnaden på uppdrag av dåvarande Postverket. Efter att ha lämnat Tomteboda år 2014 har nu delar av Postnords verksamheter valt att flytta tillbaka. Första inflyttningen skedde i maj i år varefter verksamheten i Tomteboda utökas ytterligare med en ny samordnad funktion i juni.

– Lokalerna i Tomteboda lämpar sig väl för vår verksamhet och till exempel lastkajen blir ett lyft jämfört med tidigare. Till att börja med flyttar två brevbärarkontor ihop i lokalerna och senare ansluter pakethanteringen. Det ska bli roligt att vara tillbaka på klassisk "postmark", säger Håkan Molander, distributionsområdeschef Postnord i Solna.

Just nu pågår febril byggverksamhet på Tomteboda. Under de senaste månaderna har en nödvändig upprustning och viss modernisering av lokalerna genomförts. Utöver logistikutrymmen kommer det att finnas kontor, mötesrum, matsal och ett business center i den flexibla byggnaden, där Postnord även kommer att få en egen entre?.

– I dagens e-drivna samhälle med fokus på snabba och direkta leveranser ser vi ett stadigt ökat behov av logistiklösningar på Tomteboda. Postnord är en långsiktig och professionell hyresgäst som vi redan har ett långt samarbete med. Det är därför vi gläds extra åt att få Postnord tillbaka, berättar Morten Wettergreen i Obligo Real Estate som förvaltar fastigheten.

Tomteboda är ett arkitekthistoriskt landmärke i Solna, i direkt närhet till Stockholms city. Ursprungligen var Tomteboda Sveriges största industribyggnad, med en takhöjd på uppemot sju meter och en totalyta på mer än 100 000 kvadratmeter, speciellt anpassat för Postens behov och för att bli en arbetsplats i världsklass.

Tomteboda ägs av Blackstone och Areim, medan Obligo Real Estate är ansvarig för förvaltningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikern: Så stort är det asiatiska intresset för Sverige

Ekonomi/Finansiering Tom Leahy på Real Capital Analytics berättar för Fastighetssverige varför sydkoreanska investerare kommer öka sin exponering mot Europa och hur intressant Norden är för asiatiska investerare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY