Image
Pontus Frithiof premiäröppnar en restaurang i Göteborg, i Västfastigheters Regionens Hus.
Pontus Frithiof premiäröppnar en restaurang i Göteborg, i Västfastigheters Regionens Hus. Bild: White Arkitekter

Pontus premiäröppnar i Göteborg

Göteborg På måndag öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof sin första restaurang i Göteborg, Pocket in the House, i nya Regionens Hus, bara ett stenkast från Centralstationen.
Publicerad den 1 Augusti 2019

Göteborg får nu en ny restaurang, Pocket in the House, i Regionens Hus som byggs nära Centralstationen. Pontus Frithiofs nya Göteborgsrestaurang blir krögarens andra restaurang utanför Stockholmsområdet.

White arkitekter står bakom designen av restaurangens interiör, den inbjudande uteserveringen samt arkitekturen av Regionens Hus exteriör.
– Det känns naturligt att etablera oss i Göteborg då vi sedan några år tillbaka serverar mat och dryck ombord på MTR Express Stockholm-Göteborg. Den stora rymliga lokalen, det fantastiska läget och det potentiella gästunderlaget genom Regionens Hus gör oss till ett utmärkt alternativ till de restauranger som finns i city idag. Vi ser verkligen fram emot att öppna i Göteborg, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.

Pontus står bakom konceptutveckling och menyer och restauratören Thomas
Dahlstedt på Nordrest står för driften av restaurangen. Västfastigheter är hyresvärd för Regionens hus och har tecknat avtal med Västra Götalandsregionen, som uppfört restaurangen i samarbete med Nordrest och konceptet Pocket by Pontus.

– Vi är mycket glada att få lansera vårt populära Pocket-koncept i Göteborg. Vi kommer erbjuda Västra Götalandsregionens verksamheter i Regionens Hus, företag och besökare i området ett helt nytt kvalitativt lunchalternativ, säger Michael Bühring, vd, Nordrest.

Utöver Göteborgsrestaurangen Pocket in the House, som öppnar den 5 augusti 2019, får Lidingöborna en Pocketrestaurang i Lidingö Stadshus i september.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige